Medical Science Liaison

Job Type
Permanent
Job Area
Medical Affairs
Salary Description
Competitive
info@staroutico.com

Location: Remote

Company Location: Amsterdam, North Holland, Netherlands

Vind jij het belangrijk dat jouw expertise echt gezien wordt door je werkgever en dat eigen inbreng en ideeën meer dan welkom zijn? Dan pas jij wellicht op deze rol. Bij onze opdrachtgever - een toonaangevende, wereldwijde speler in medicijnen voor psychiatrische en neurologische aandoeningen - is een positie als Medical Science Liaison vrijgekomen.

De functie

Wat ga je doen als Medical Science Liaison?

Als Medical Science Liaison binnen het therapeutische gebied neuroscience ga je je bezighouden met de ontwikkeling en het bijhouden van neurowetenschap en medische expertise, met name op het gebied van depressie. Uiteraard is er een bestaand netwerk bij Key Opinion Leaders, Key External Experts, Health Care Professionals en medische centra dat jij bezoekt en waarmee jij inhoudelijk-wetenschappelijke relaties onderhoudt. Hier breng jij toegevoegde waarde door objectieve, wetenschappelijke informatie te delen en te sparren met psychiaters en neurologen over de ziektebeelden. Deze inzichten en wetenschappelijke kennis breng je mee terug naar je interne stakeholders. Hierdoor kun je als medisch-wetenschappelijke bron fungeren voor je medische -en sales collega’s die je waar nodig traint.

Daarnaast zoek je en ontwikkel je kansen om HCP's en belanghebbenden op strategische posities pro-actief onderwijs en informatievoorziening te bieden.

Ook organiseer of ondersteun je adviesraden en ben je aanwezig op relevante medische congressen en symposia. Je werkt in cross-functioneel verband nauw samen met Market Access en commerciële teams en levert een bijdrage op het gebied van wetenschappelijke content voor opleidingsprogramma’s. Verder werk je met Medical Affairs om klinisch onderzoek investigator-initiated onderzoek te ondersteunen en evalueren.

Jouw werkgebied is heel Nederland.

De ideale kandidaat

Je bent een echte netwerker, assertief en houdt ervan om jezelf te blijven ontwikkelen. Je hebt een focus op de business in combinatie met de pro-activiteit om nieuwe ideeën introduceren die de marktpositie van het bedrijf verder verstevigen. Je beschikt over:

  • Een afgeronde biomedische/WO opleiding of relevante ervaring in vergelijkbare posities (minimaal 2 jaar)

  • PhD is een pré

  • Minimaal 4 jaar werkervaring in de farmaceutische industrie

  • Wetenschappelijke ervaring met het begeleiden of uitvoeren van klinische studies

  • Vloeiende beheersing van Engels en Nederlands (harde eis)

  • Aantoonbare ervaring in het succesvol opzetten en beheren van een netwerk bij KOL’s

  • Bereidheid om 50% te reizen (flexibel in te delen) binnen Nederland en < 20% internationaal

  • Sterke communicatieve vaardigheden en natuurlijke flair

Wat bieden we jou?

Als Medical Science Liaison ben je onderdeel van een leuk, klein en hecht team in Nederland. Naast 1 andere Medical Science Liaison werk je nauw samen met sales en marketing aan de positionering van de medicijnen. Hiervoor ben je gemiddeld 2 dagen per week op kantoor. Afhankelijk van je ervaring heb je de kans een belangrijke bijdrage te leveren aan een product launch die op komst is. Er zijn weinig schakels binnen team Nederland waardoor beslissingen en strategie relatief snel uitgerold kunnen worden. Je rapporteert rechtstreeks aan de country manager.

Contact

Heb jij interesse in deze superleuke functie? Bel dan voor meer informatie met Patricia Woestenburg op 06 – 111 623 63.

Apply to this job

Apply with us today and start your journey towards your dream role!

Please upload a document with the following extension .pdf, .doc, or .docxwith no more than 5MB
Please upload a document with the following extension .pdf, .doc, or .docxwith no more than 5MB
Upon submitting your application STAR OUTiCO will process your information in line with our privacy policy which can be found here.